04/12/2018

«Στα βενετσιάνικα τα κάστρα τις βραδιές 
σκούζουν και λένε πεινασμένες καλιακούδες
πως των κολίγων κατακλέβουν τις σοδιές
κόρακες μαύροι και καμπίσιες αλεπούδες..»

απ’ το «Θεσσαλικό Κύκλο».

AGENDA 2020 : ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΙΔΡΩΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ

Αποτελέσματα 9μήνου 2018 : πιο αποτελεσματικό ξεζούμισμα των παραγωγών του πλούτου.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογούν στους μετόχους διαμορφώθηκαν σε 94 εκατ. ευρώ το 3ο τρίμηνο 2018 έναντι 24 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο 2018. Ακόμα και μετά από την αφαίρεση της έκτακτης ποιοτικής προμήθειας, τα καθαρά κέρδη του 3ου τριμήνου 2018 ανήλθαν σε 46 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από το 2ο τρίμηνο.

Το 9μηνο 2018 το καθαρό αποτέλεσμα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που αναλογεί στους μετόχους διαμορφώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τη ζημία των 15 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017

Τα επαναλαμβανόμενα έξοδα προσωπικού το 9μηνο 2018 ήταν μειωμένα κατά 11% σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση, όμως έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την επίτευξη μείωσης σε επίπεδο πάνω από 5% για τη χρήση 2018.

Συμπέρασμα: Πιο φτηνοί και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι + πιο βαθιά εκμετάλλευση = αυξημένα κέρδη στους μετόχους.

Έτσι εννοούν οι παπαγάλοι της διοίκησης το «κοινό καλό»! Να «βουτάνε» από τις τσέπες των εργαζομένων.

Προς αυτόν το στόχο κινούνται τα σχέδια της τράπεζας για ρευστοποίηση των προγραμμάτων εφάπαξ, ώστε να μειώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, καθώς και η δημιουργία εργασιακών γκέτο και οι συνεπακόλουθες πιέσεις στους συναδέλφους για παραίτηση. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Η υποκρισία τους έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, όταν ανακοινώνουν ότι «τους πήρε ο πόνος» για το 60% των εργαζομένων, που δεν είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα εφάπαξ!

Πρόγραμμα εγγυημένης παροχής υπάρχει και είναι αυτό του Συλλόγου της Πειραιώς και πρέπει να εντάξουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σ’ αυτό. Αυτό είναι το πραγματικά κοινό καλό για τους εργαζόμενους. Τέλος.

 

Δυστυχώς, η Δ.Α.Δ «παίζει παιχνίδια» με τις ασφαλιστικές για να μας κάνουν πελάτες σε ενιαίο πρόγραμμα, χωρίς καμιά εγγύηση για το τι αποζημίωση θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Άλλο ένα αγιοβασιλιάτικο, ασφαλιστήριο της πλάκας δηλαδή, είναι προ των πυλών, όπως αυτό της υγείας με την ΝΝ! Έχουμε πείρα πια. Τέρμα στον εμπαιγμό των εργαζομένων. Όχι άλλο βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες μας.

 

Η δικαίωση του ΣΕΤΠ στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της τράπεζας πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο νέων νομικών ενεργειών και κυρίως συνδικαλιστικών αγώνων για να κατοχυρώσουν και θωρακίσουν το Πρόγραμμα Εφάπαξ και να ενταχθούν όλοι σε αυτό. Επίσης πρέπει να μπει φραγμός στην αντεργατική επίθεση της τράπεζας, που εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα: εργασιακές σχέσεις, εισόδημα, εκβιασμοί για παραίτηση, προγράμματα μερικής απασχόλησης και άδειας άνευ αποδοχών κ.α τέτοια που απεργάζονται. 

Πρέπει να ξεσκεπαστεί η προκλητική στάση και το βρώμικο παιχνίδι των στελεχών της τράπεζας, για να εκβιάσουν τη ρευστοποίηση του προγράμματος, όπως και ορισμένων Συλλόγων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, που είτε κρατούν στάση αναμονής, είτε ένοχης σιωπής σ’ αυτή τη μάχη «κάνοντας πλάτες» στη τράπεζα…

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν ένα τέρμα στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια. Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη δύναμη που έχουν, όταν κινητοποιούνται, να ανατρέπουν ειλημμένες εργοδοτικές αποφάσεις «γραμμένες σε πέτρα»!!  Οπλισμένοι με πνεύμα αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, που είναι κερδισμένα με αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτα.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

 

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ.

Απάντηση

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση