ΕΦΑΠΑΞ: ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΦΑΠΑΞ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Η διοίκηση της τράπεζας με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της AGENDA 2020  για πιο φτηνούς απογυμνωμένους από δικαιώματα εργαζόμενους, προχωρά με περισσό θράσος και ξηλώνει εργατικά δικαιώματα δεκαετιών. Και αυτό το πισωγύρισμα στον εργασιακό Μεσαίωνα και την ένταση της εκμετάλλευση τα βαφτίζει «εκσυγχρονισμό» και «κοινό καλό για όλους». Σειρά έχουν τα προγράμματα εφάπαξ, όπως πολύ έγκαιρα η παράταξη του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ είχε προβλέψει και ενημερώσει τους συναδέλφους. Η τράπεζα υποτιμά τη κοινή λογική και τη νοημοσύνη όλων των εργαζομένων μιλώντας για ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα εφάπαξ, κρύβοντας το περιεχόμενό του. Έχουμε πικρή πείρα από το αντίστοιχο ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο ΝΝ!  Το θράσος της τράπεζας πηγάζει από την απουσία ουσιαστικής συνδικαλιστικής δράσης των 6 συλλόγων, που λειτουργώντας ως μεσιτικά γραφεία, κρατούν τους εργαζόμενους αμέτοχους μακριά από κάθε συνδικαλιστική δράση, καθιστώντας τους ευάλωτους στις επιθετικές διαθέσεις της τράπεζας.

Η θέση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ παραμένει υπεράσπιση και διατήρηση του Προγράμματος εγγυημένων παροχών Εφάπαξ της Πειραιώς και άμεση ένταξη όλων των συναδέλφων σε αυτό. Η θέση της πλειοψηφίας του ΣΕΤΠ έχει βαθμιαία διολισθήσει σε θέσεις:  αρχικά προεξόφληση στο 120%, για να είναι σήμερα στο 100%, δεν γνωρίζουμε που θα είναι αύριο!! Απεναντίας η θέση της τράπεζας, που στην ουσία αποτελεί κλοπή για ένα τμήμα του εφάπαξ από τις τσέπες των εργαζομένων, παραμένει προκλητικά αμετακίνητη. Ενώ ως παράταξη, συμφωνήσαμε και συμμετείχαμε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά των ενεργειών της τράπεζας για καταγγελία της σύμβασης του εφάπαξ, εντούτοις θεωρούμε κάποιες πρώτες ενέργειες της πλειοψηφίας του Συλλόγου ανεδαφικές και αναποτελεσματικές, όπως για παράδειγμα το προτεινόμενο δημοψήφισμα. Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με πλαίσιο στόχου πάλης τη διατήρηση της Σύμβασης του Προγράμματος εφάπαξ της Πειραιώς και ένταξη όλων σ’ αυτό,  στο πρόσφατο έκτακτο Δ.Σ. προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα όπως :

1.Έκτακτη Γενική Συνέλευση με παρουσία του νομικού του Συλλόγου για σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών.

2.Ενημερωτική Σύσκεψη με τα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων στην τράπεζα για συντονισμό δράσης.

3.Περιοδείες στους χώρους δουλειάς και προγραμματισμός κινητοποιήσεων για την επόμενη βδομάδα.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.