28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 Απαντάμε ταξικά . Ας τους φοβίσουμε λοιπόν…..

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

 

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ Ο  ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΕΚΛΑ».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ. 

ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑΣ ΣΤA BLOGS , FACEBOOK κλπ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 6 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΓΑΖΙΑ». ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ – «ΜΕΣΣΙΕΣ».

Η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην τράπεζα δεν έχει πάτο…

Μόνον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τη σταματήσουν, ξεπερνώντας τους εργατοπατέρες της συμφοράς.

Ενώ εκκρεμούν ακόμα διεκδικήσεις από την προηγούμενη Κλαδική ΣΣΕ και επίκειται η υπογραφή νέας, η τράπεζα έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στα δικαιώματά μας. Οι «μπουλντόζες» της AGENDA 2020 προελαύνουν κατεδαφίζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα και οι 6 εργοδοτικοί Σύλλογοι στην τράπεζα παριστάνουν τους ανήξερους και αρνούνται να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επιθετικότητα. Η εργοδοσία έχει στα σκαριά απαράδεκτα προγράμματα για το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων (εθελοντική άδεια, μερική απασχόληση, απόσχιση κ.α)… άπειρα σχέδια για το πως θα μας μειώσει το μεροκάματο, το πως θα διώξει και τους υπόλοιπους, πως θα μας ξεζουμίσει πιο αποτελεσματικά, πως θα εκβιάσει, πως θα οδηγήσει κι άλλους στην ανεργία και στη φτώχεια, προκειμένου να μαζέψουν περισσότερα κέρδη στα θησαυροφυλάκια οι μεγαλομέτοχοι.

Ξηλώνει τα προγράμματα εφάπαξ με διπλό στόχο: 1. να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές και 2. να βάλει στο χέρι ζεστό χρήμα από τις εισφορές των εργαζομένων στο νέο πρόγραμμα σε πρότυπο Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.  Ήδη οι επικεφαλής της Δ.Α.Δ ανακοινώνουν στα στελέχη ότι από το 2019, η τράπεζα θα σταματήσει να καταβάλει τις εισφορές στα υπάρχοντα αποταμιευτικά προγράμματα, ενώ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σιωπούν  αναμένουν τις προτάσεις τους για ρευστοποίηση!! Είναι συνένοχοι!! Φτάνει ο εμπαιγμός, η αναμονή και το κρυφτούλι!

Συνεχίζει αυθαίρετα να μην εφαρμόζει άρθρα του Οργανισμού (βαθμολόγιο, ωριμάνσεις, Επετηρίδα, επιδόματα)κ.α

Μετακινεί αυθαίρετα εργαζόμενους και δημιουργεί εργασιακά γκέτο ανεπιθύμητων εργαζομένων, ώστε να αποτελέσουν  εύκολα υποψήφια θύματα στα προγράμματα εθελούσιων αποχωρήσεων ή αποσχίσεων.

Κλείνει καταστήματα και εντατικοποιεί τη δουλειά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε εργαζόμενους και πελάτες.

Ασκεί πιέσεις με εκβιαστικούς και χυδαίους τρόπους για την επίτευξη της στοχοθεσίας.

Ακόμα και την πρόσφατη Επιχ/κή ΣΣΕ δεν εφαρμόζει προκειμένου να καταβάλει το επίδομα Αγγλικής .

Αν τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτίες πολέμου, τότε ποια αποτελούν;; Τι περιμένουμε σαν υπνωτισμένοι για να κινητοποιηθούμε κάπως; Είναι ώρα να κάνουμε μισό βήμα, να στείλουμε ένα ουσιαστικό μήνυμα σε εργοδοσία και τα τσιράκια της στο σ.κ. Μισό βήμα προς την χειραφέτησή μας από τους εργατοπατέρες της καρέκλας και του βολέματος. Μισό βήμα προς τη συνειδητοποίηση της δύναμή μας. Να κάνουμε δηλαδή το αυτονόητο και να βγούμε στο δρόμο του αγώνα. Τον δίκαιο δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας.

Γνωρίζουμε ότι στους χώρους δουλειάς το καζάνι της οργής σιγοβράζει καιρό τώρα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων ανησυχεί και ατομικά ο καθένας μας βράζει από οργή για το θράσος της τράπεζας. Είναι ώρα αποφάσεων για μας που έχουμε πληρώσει χρυσές τις ανακεφαλαιοποιήσεις τους και παράγουμε τον πλούτο τους. Είναι ώρα να κάνουμε την αρχή. Είναι ώρα να ξεπεράσουμε τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές. Είναι ώρα να σκεφτούμε και να δράσουμε ταξικά. Κατάστημα το κατάστημα, Υπηρεσία την Υπηρεσία, γραφείο το γραφείο να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ. Να στερήσουμε τη χαρά στη Δ.Α.Δ να μας ταπεινώνει τόσο, δηλώνοντας στις απεργιακές μάχες μια χούφτα απεργούς και χιλιάδες απεργοσπάστες!! Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Να νεκρώσουμε το δίκτυο, το Η/Κ, το RBU, τις καταμετρήσεις, τα τηλεφωνικά κέντρα. Να διαπιστώσουν οι χρυσοκάνθαροι σύμβουλοι και μεγαλοστελέχη, ποιος παράγει και ποιος έχει πραγματικά τη δύναμη να καθορίζει τις εξελίξεις και τους συσχετισμούς.

Οι ανάγκες μας φέρνουν την ταξική πάλη στο προσκήνιο. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη. Αυτή γράφει την ιστορία και όσοι προσπάθησαν να την καταργήσουν βρίσκονται στον σκουπιδοτενεκέ της ανακύκλωσης. Κανένας αγώνας δεν είναι αναποτελεσματικός.  Χαμένοι είναι μόνον οι αγώνες που δεν γίνονται.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΗΣΥΕ (δηλ.ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ κλπ. (οι πλειοψηφίες που διοικούν τους 6 Συλλόγους),  καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από το να πηγαινοέρχονται σε συναντήσεις, να λιβανίζουν τη διοίκηση και να διαγκωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος να διεκπεραιώσει τα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας, χωρίς να «ανοίξει μύτη», κρατώντας τους εργαζόμενους αφοπλισμένους και υποταγμένους. Διαιωνίζουν και βαθαίνουν την εκμετάλλευση, εξασφαλίζοντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη για τους εργοδότες.

Αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να μη γίνει η απεργία με ποικίλους τρόπους αναβλητικότητα, μετάθεση ημερομηνιών, επιχειρηματολογία ότι δεν έχει αποτελέσματα, είναι εκτός κλίματος, καλλιέργεια κλίματος αναμονής , εφησυχασμού και πόσα άλλα…, αυτοί και οι παρατάξεις τους τώρα πιστοί και συνεπείς στις αξίες των εργοδοτών, επεξεργάζονται και υλοποιούν την υπονόμευσή της!!

Την ίδια στιγμή, μοναδική έννοια των  συλλόγων -φτηνών και ακριβών συνδρομών- (μη κυβερνητικών οργανώσεων) των εκδρομών , των κουπονιών, των προσφορών και της φωτογραφίας.. η αρπαγή μελών προκειμένου να εξασφαλίσουν τη «συνδικαλιστική καρέκλα». Όλοι τους συμφωνούν με τα σχέδια της AGENDA 2020 και το κρύβουν. Με εργαλεία τον κοινωνικό διάλογο και την κοινωνική συναίνεση με τους εργοδότες ξέρουν μόνον να παζαρεύουν το  πόσα θα χάσουμε. Μεσιτικά γραφεία εργολάβων βυθισμένα στο ρουσφέτι και στην ανυποληψία. Ουδέποτε πραγματοποίησαν κάποια στοιχειώδη κινητοποίηση των μελών τους πέρα από εκδρομή για συμμετοχή στη Γ.Σ. με έξοδα πληρωμένα ή Απολογιστική Γενική Συνέλευση σε ρεστοράν!! Δεν καταφέρνουν ούτε  όλα τα μέλη των Δ.Σ. να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κριτήριο δύναμης ενός Συλλόγου δεν είναι οι προσφορές εκδρομών και τα μηνιάτικα έσοδα από εγγραφές μελών, αλλά η οργάνωση της απεργιακής μάχης, τα απεργιακά ποσοστά η συγκέντρωση αγωνιστικής πείρας των μελών. Αυτά μόνο φοβίζουν την εργοδοσία.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ . ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Ολοι στην Πανεργατική Απεργία 28 Νοέμβρη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.