Κινητοποίηση σήμερα 1/11 εξω από την Διοίκηση της Τράπεζας και το Υπουργείο Εργασίας.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα 1/11, το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής, στο πλαίσιο  των δράσεων για την επιτυχία της απεργίας, προβάλλοντας την αναγκαιότητα υπογραφής ΣΣΕ με όρους που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων.

Μετά την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι με πορεία κατευθύνθηκαν στο Κτίριο της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4). Εκεί αντιπροσωπεία του Κλαδκού Σωματείου αποτελούμενη από τους Χαλιού Έφη,  Κονόρτο Μιχάλη και Καρυώτη Ήβα ζήτησε συνάντηση με τη ΔΑΔ με θέμα την απαράδεκτη πρόταση της Τράπεζας για εκ περιτροπής εργασία και μερική απασχόληση. Η ημερομηνία συνάντησης θα οριστεί αύριο (Παρασκευή 2/11).

Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη παρέμβαση συνδικάτου με τη συμμετοχή εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας Πειραιώς ενώ οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού  φαίνεται ότι αντιδρούν στα λόγια αλλά σιωπούν στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση αγωνιστική απάντηση. Όσο για τα 6 σωματεία της Πειραιώς δεν μπόρεσαν όχι να συνεδριάσουν από κοινού για να οργανώσουν την απόκρουση της επίθεσης της Τράπεζας, αλλά ούτε καν να βγάλουν μια κοινή ανακοίνωση. ..

 

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.