Άλλη μια «Μαύρη» Τετάρτη, ..Πέμπτη κ.ο.κ  για τον σάπιο Καπιταλισμό έδωσε το έναυσμα για νέο ..ξεζούμισμα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Ως πότε;;;;

Δεν πρόλαβε να περάσει πολύς καιρός τόσο από το πρωθυπουργικό  διάγγελμα από την Ιθάκη, τις εξαγγελίες στην Δ.Ε.Θ. και από την επίσκεψη του, βραβευμένου για το πολιτικό του θάρρος, κ.Τσίπρα στην μητρόπολη του καπιταλισμού και τη συνέντευξή του,  όπου προσκαλούσε επενδυτές στη «γη της ευκαιρίας», καλλιεργώντας «εμπόριο ελπίδας» σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, όσο και από τα διαγγέλματα και τα selfie videos στελεχών στην Piraeusbank tv και το Φεστιβάλ.. αναζήτησης «Αξιών» της τράπεζας για ..πιο φτηνούς χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους!!

Όταν ξαφνικά την Τετάρτη 03/10/18  Χ.Α.Α: Σκηνικό Κραχ με επιθετικές πωλήσεις μετοχών τραπεζών, αλλά και αυξανόμενο τζίρο τσαλάκωσε πάλι το «καπιταλιστικό όνειρο» και θάμπωσε τα τσιμπλιάρικα φώτα της «δίκαιης ανάπτυξης».  Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά.. Επιθέσεις από κερδοσκόπους ..είδε η κυβέρνηση!! Μα αυτοί δεν ήταν που θα τους χόρευε πεντοζάλη η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς» Αριστερά;;

Μετά την κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα εκατομμύρια που χάθηκαν από το τζόγο στο ΧΑΑ, τα τοξικά ομόλογα, τις τρείς ανακεφαλαιοποιήσεις  των τραπεζών, που πληρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, νέες θυσίες επιβάλλουν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των γνωστών υποζυγίων εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα μεταμνημονιακά μνημόνια είναι εδώ για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και μετά την «άφιξη στην Ιθάκη» στις 21/8/18!

Από την μια κάτι τρισεκατομμύρια καλά φυλαγμένα στα θησαυροφυλάκια και σε απόρρητους λογαριασμούς σε Ελβετία και  σε εταιρείες off shore φορολογικών παραδείσων, μια και οι χρυσοκάνθαροι ιδιοκτήτες τους δεν βρίσκουν αρκετά συμφέρον ποσοστό κέρδους για να  τα επενδύσουν. Από την άλλη, κράτη ολόκληρα βυθίζονται σε κρίσεις κρατικού χρέους, κλυδωνίζονται από νομισματικές αναταράξεις κλπ. Μονοπώλια με αμύθητα κέρδη συνυπάρχουν με  χώρες ολόκληρες, εθνικές οικονομίες και λαούς που πτωχεύουν.  Η ανασφάλεια, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος και η προσφυγιά είναι οι μόνιμοι σύντροφοι των πολλών , των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος, που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας και παράλληλα η προκλητική χλιδή και ο συσσωρευμένος πλούτος να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια κοινωνικών παράσιτων, που λέγονται μεγαλομέτοχοι και οι οποίοι δεν γνωρίζουν όχι μόνο το πως, αλλά ούτε καν το τι παράγουν οι εταιρείες τους!

Νευρικότητα στις αγορές, ανησυχία στα χρηματιστήρια, εκβιασμοί, πιέσεις ξεπούλημα κρατικού πλούτου, υποδομών, οργανισμών κοινής ωφέλειας, ακινήτων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων,  στο σφυρί πρώτες κατοικίες του λαού, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αποβιομηχανοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις μπιρ παρά, brain drain, κ.α. το επενδυτικό κλίμα διψάει για αίμα.. Το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών βλέψεων και αντιθέσεων ξετυλίγεται. Οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων οξύνονται. Η γεωπολιτική αναβάθμιση των χωρών οδηγεί λαούς σε συγκρούσεις, στην προσφυγιά, στον θάνατο. Η δίψα για κέρδη γεννάει τον πόλεμο και την εμπλοκή χωρών. Η δημιουργική καταστροφή του καπιταλισμού επιβάλλει τη δυστυχία των πολλών και τα συντρίμμια της ζωής μας για να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες ανοικοδόμησης πάνω στις στάχτες και στα ερείπια των δικαιωμάτων μας.

Οι τράπεζες ξαναβουλιάζουν στο βούρκο των αγορών που ανήκουν! Πάλι άρον-άρον κρατική βοήθεια στα σκαριά με τα λεφτά μας για να βάλουν στο χέρι τη γη, τις μικρές επιχειρήσεις και τα σπίτια  οι «εταιρείες-αρπακτικά» που θα φτιάξουν για να διαχειριστούν τα προβληματικά δάνεια. Πάνω από 130.000 πλειστηριασμούς σχεδιάζουν την τριετία 2018-2021!Παράλληλα οι τραπεζίτες σχεδιάζουν να κλείσουν κι άλλα καταστήματα να απολύσουν κι άλλους εργαζόμενους. Βιάζονται ήδη για την «οριστική λύση» σε βάρος και των τραπεζοϋπαλλήλων με τον διαχωρισμό σε καλή/κακή τράπεζα, τραπεζικές και μη εργασίες, την πώληση πακέτων δανείων σε εταιρείες και την απόσχιση κλάδων! Νέες θυσίες χωρίς αντίκρισμα για τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, η συνδικαλιστική τακτική της ταξικής συνεργασίας με την εργοδοσία και την κυρίαρχη πολιτική των εκμεταλλευτών, που φαίνεται ανέξοδη και εύκολη λύση οδηγεί σε προδιαγεγραμμένη ήττα και νέες απώλειες βιοτικού επιπέδου. Γιατί είναι η πλέον συμφέρουσα για τα αφεντικά. Έτσι έχασε ο κλάδος μας βαθμολόγιο-μισθολόγιο, συνταξιοδοτικά ταμεία, επικουρικά ταμεία υγείας, ταμεία εφάπαξ κ.ο.κ .

Κι όμως υπάρχει άλλος δρόμος για όλους εμάς, που βιώνουμε τον ταξικό χαρακτήρα των μνημονίων και της εκμετάλλευσης στο πετσί μας μέσα στους χώρους δουλειάς. Ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης και της ανατροπής.

Να μην εφαρμοστούν νέα μέτρα, να ανακτηθούν οι απώλειες του εισοδήματός μας, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.