Στις καθημερινές προκλήσεις της τράπεζας Πειραιώς οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε:

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Για την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του Ομίλου, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

που θα περιλαμβάνει:

  • Αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια 10% για μερική αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών των προηγούμενων ετών,
  • Διαγραφή από τις μισθοδοσίες του εκβιαστικού όρου «οικειοθελής παροχή ελευθέρως ανακλητή»,
  • Επαναφορά επιδομάτων βαθμού (ωριμάνσεων) με καταβολή αναδρομικών, και πλήρη εφαρμογή των οικείων Οργανισμών.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 35ωρο, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 πμ – 3 μμ λόγω και των δυνατοτήτων που δημιουργούνται από τις εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής,
  • Ένταξη των νοικιασμένων και δανεισμένων εργαζομένων στο προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς με πλήρη δικαιώματα.
  • Κατάργηση οποιασδήποτε ποσοτικής στοχοθεσίας, ατομικής ή ομαδικής.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου Πειραιώς να μπει στη μάχη και να διεκδικήσει όσα του έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια. Να βάλουμε φρένο στην εργοδοσία που με κάθε μέσο επιδιώκει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, οδηγώντας καλυμμένα ή απροκάλυπτα εργαζόμενους στην ανεργία, «Εθελούσιες» απολύσεις, απόσχιση κλάδων, εικονικές μεταβιβάσεις εταιριών (βλ. PD Services), κλείσιμο καταστημάτων, πιθανές εξελίξεις στο RBU μετά την πώληση πακέτων δανείων δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Η δήθεν ανάκαμψη που υπόσχεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «βλέπει» και η ίδια η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στον κλάδο μας.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη τα 6 σωματεία του χώρου να οργανώσουν τον αγώνα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, με επίκεντρο την υπογραφή της Επιχειρησιακής ΣΣΕ, εντάσσοντας στον κοινό αγώνα και το αίτημα των συναδέλφων της PD Services για πρόσληψή τους από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έγκαιρα κάλεσε τα σωματεία της Πειραιώς να έχουν ως θέμα στις ετήσιες Γενικές τους Συνελεύσεις το πλαίσιο της επιχειρησιακής ΣΣΕ, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε, να διαμορφώσουμε τις διεκδικήσεις μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να αποφασίσουμε μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις τις μορφές πάλης που θα υπηρετούν αυτό το πλαίσιο, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πιέσουν τον εργοδότη να υπογράψει τη ΣΣΕ.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τα 6 σωματεία της Πειραιώς να προκηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 23 Ιούλη 2018 με αίτημα την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας, με συγκέντρωση στο κτίριο της Διοίκησης, Αμερικής 4, από το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου στις 13.30 μμ διεξάγεται η τριμερής συνάντηση Υπουργείου- Εργοδοσίας- Κλαδικού Σωματείου ΧΠΣ με τη συμμετοχή και της προσωρινής Διοικούσας του νεοσύστατου σωματείου της PD Services.

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στην Τράπεζα δεν επιτρέπουν ούτε εφησυχασμό, ούτε αυταπάτες. Γυρίστε την πλάτη σε όσους σας υπόσχονται ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα, να διαφυλάξουν τα δικαιώματά μας, μόνοι τους πίσω από κλειστές πόρτες ή μόνο με προσφυγές στα Υπουργεία και τις Επιθεωρήσεις.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

 

 

 

Απάντηση

Δημοφιλή τώρα

Discover more from ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τράπεζα Πειραιώς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Μάθε τα νέα του Αγωνιστικού Μετώπου με ένα κλικ!

Κάνε εγγραφή για να σε ενημερώνουμε με mail

Συνεχίστε την ανάγνωση