Ποιος ενοχλείται από το σωματείο της PDS και υπονομεύει τον αγώνα του;

Οι συνάδελφοι της PDServices μέσα σε 15 μέρες έχουν δώσει έναν αγώνα

που άλλοι σε 15 ολόκληρα χρόνια ούτε καν επιδίωξαν…..

Συνάδελφοι,

Οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου, έχοντας πρωτοστατήσει και ζήσει από μέσα κάθε δευτερόλεπτο από τη δημιουργία του σωματείου PDS – αποτέλεσμα προσπαθειών ολόκληρης δεκαετίας-, είμαστε πολλοί περήφανοι για αυτούς τους συναδέλφους μας που με πρωτοφανή ωριμότητα αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις παίρνοντας την υπόθεση κυριολεκτικά στα χέρια τους. Χωρίς μικρομεγαλισμούς, διαχωρισμούς, αποκλεισμούς, χωρίς να το διατυμπανίζουν:

Πραγματοποίησαν ήδη 5 μαζικές συγκεντρώσεις, οργανώνονται κατά δεκάδες στο Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, ίδρυσαν επιχειρησιακό σωματείο, κάνουν στάση εργασίας στην Αττική και συμμετέχουν στην κινητοποίηση που προκήρυξε το Κλαδικό μας Σωματείο.

Άθελά τους, δίνουν ένα μάθημα σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους της Πειραιώς, για την κατεύθυνση και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η συλλογική δράση, για το πώς τα τραπεζοϋπαλληλικά μας σωματεία (6!) θα μπορούσαν να έχουν ενοποιηθεί χωρίς να προηγείται «μοίρασμα» καρεκλών, για το πώς πρέπει να απαντούμε στην εργοδοτική επιθετικότητα. Ειδικά όσοι προερχόμαστε από Πειραιώς και Κύπρου ξέρουμε καλά πως για δεκαετίες τώρα δεν έχει αποφασιστεί ούτε 1 (ολογράφως: μία) απεργία ή έστω στάση εργασίας για να συμμετέχουμε, από τους αντίστοιχους Συλλόγους μας σε επιχειρησιακό επίπεδο Τράπεζας, ακόμη κι όταν τα γεγονότα το απαιτούσαν (π.χ. 4μερο στην Πειραιώς ή απολύσεις στην Κύπρου το 2012). Ακόμη και τώρα που τόσο η Προσωρινή Διοίκηση του σωματείου PDS, όσο και οι συνδυασμοί του Αγωνιστικού Μετώπου ζητήσαμε κι εγγράφως από τους Συλλόγους τραπ/λων την προκήρυξη στάσης στην Αττική για  να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, εισπράξαμε ένα φλύαρο μεν αλλά μεγαλοπρεπέστατο δε ΟΧΙ…..

Είναι ακριβώς αυτές οι κινητοποιήσεις που ενοχλούν, όχι μόνο τη Διοίκηση της Τράπεζας που προσπαθεί να τους πετάξει εκτός Ομίλου, αλλά και κάποιες πλειοψηφίες Συλλόγων που, με την έπαρση των ποσοστών της τάξης του 85% και 95% στις παρεΐστικες εκλογές που διεξάγουν (σ.σ. αντίστοιχα ποσοστά λαμβάνουν όλοι οι ισχυροί μηχανισμοί πλειοψηφίας στις τράπεζες) και ακριβώς επειδή δε μπόρεσαν εξαρχής να ελέγξουν τους συναδέλφους ώστε να ΜΗΝ κινητοποιηθούν – κατά τα πρότυπα δηλ. των δικών τους σωματείων- καταφεύγουν:

από τη μία  (ΣΕΤΠ)

 • Σε παραμύθια της Χαλιμάς για προφορική(!) διασφάλιση συμβάσεων-δικαιωμάτων (τον νέο εργοδότη τον ρώτησαν;) και αφ’ υψηλού χειρισμό για ένταξη στους τραπεζοϋπάλληλους. Αντί σχολιασμού και κριτικής στη διαχρονική στάση τους επισυνάπτουμε τις προτάσεις μας στη Γενική Συνέλευση στις 11/4/2009, (τότε ως “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ”)  τις οποίες δεν έκανε δεκτές το προεδρείο του ΣΕΤΠ, που τα περιλαμβάνει όλα συμπυκνωμένα, από την προ κρίσης εποχή. Τα συμπεράσματα βγαίνουν αυτονόητα:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη τράπεζα Πειραιώς
  • Ένταξη στο προσωπικό της Πειραιώς όλων των εργαζόμενων στις θυγατρικές της που κάνουν τραπεζικές εργασίες π.χ. PDS
  • Ένταξη στον οργανισμό εργασίας όλων των μελών τοι) συλλόγου.
  • Άμεση καταγγελία της τράπεζας, η οποία παράνομα δεν εφαρμόζει τον Οργανισμό στα θέματα των προαγωγών

   

από την άλλη (ΣΕΥΤΠΕ)

 • Σε προσπάθεια οικειοποίησης του αγώνα και της αγωνίας των άλλων, καπηλείας αλλά και διάσπασής του. Αφού «έδωσαν» δημόσια (με τα μέσα κοινων.δικτύωσης και τον τραπεζικό μηχανισμό αποστολής mail) την προσπάθεια των συναδέλφων, από την οποία απέχουν, να συγκροτήσουν σωματείο ΠΡΙΝ αυτό δημιουργηθεί (πουθενά στον κόσμο δεν ενημερώνεις και την εργοδοσία ότι ΘΑ φτιάξεις σωματείο, ώστε αυτή να σε προλάβει), τώρα καμώνονται πώς δεν υπάρχει, το αποσιωπούν, καλούν τους εργαζόμενους στην «προοπτική» δημιουργίας νέου συλλόγου – ενώ ξέρουν ότι αυτός δημιουργήθηκε! Ακριβώς δηλ. όπως επί χρόνια συκοφαντούν το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού (ακόμη και δια στόματος του νυν προέδρου του ΕΚΑ μέσα σε παλαιότερη Γεν.συνέλευση) ότι δεν αφορά τραπ/λους….Αντί παρότρυνσης κι εμψύχωσης με περιοδείες στους συναδέλφους που θα απεργήσουν, παραμονές κινητοποίησης μοιράζουν απλόχερα νουθεσίες να είναι προσεκτικοί(!!) και διχαστικό δηλητήριο. Ο κολοφώνας της αντισυναδελφικής κατρακύλας και ταυτόχρονα πολύτιμων υπηρεσιών στις εργοδοσίες.

Όλους αυτούς λοιπόν, που τσακώνονται μεταξύ τους για τη μοιρασιά των μελών-συναδέλφων, αλλά συμφωνούν να μην εγγράφουν στα σωματεία τους «μη τραπεζοϋπαλλήλους», οι εργαζόμενοι της PDS τους προσπέρασαν. Με δικαιολογημένη και αναμενόμενη απειρία, διστακτικότητα, αλλά και αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, κατεβαίνουν σε στάση εργασίας!

Η σπορά που αγόγγυστα και με πολύ μόχθο και αγώνα μπαίνει τόσα χρόνια, χωρίς εξαργυρώσιμους διατυμπανισμούς, η δεκαετής δράση μέσα από τις γραμμές του Κλαδικού σωματείου για τη διπλή εκμετάλλευση που υφίστανται οι μη αναγνωρισμένοι συνάδελφοι σε όλες τις Τράπεζες (π.χ. Εθνοdata https://kladiko.blogspot.com/2013/06/data_25.html) έδωσαν χειροπιαστά αποτελέσματα με τη δημιουργία σωματειακής επιτροπής του κλαδικού σωματείου στην PDS χθες (βλ. αναλυτικά https://kladiko.blogspot.com/search/label/σωματειακή%20επιτροπή%20PDS), με την ίδρυση του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων PDServices σήμερα.

Συνάδελφοι,

Όταν η πρωτοπόρα δράση των δυνάμεων του Αγωνιστικού Μετώπου συναντά την αποφασιστικότητα των συναδέλφων να βγουν οι ίδιοι στο προσκήνιο, μπαίνουν γερά θεμέλια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!…

 

Καρυώτη Ήβα (ΕΣΑΚ-ΑΤΕ), Κονόρτος Μιχάλης (ΑΜ ΣΕΤΠ), Τζιώκας Δημήτρης (ΑΜ ΣΕΥΤΠΕ)

Τηλ.Επικ.: 6949733543, 6972017691, 6974046073

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.