Αληθεύει η έντονη φημολογία για πώληση της PDS στην ICAP;;

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ PDS.

Ενώ οι Σύλλογοι σφυρίζουν αδιάφορα και οργανώνουν θερινές αποδράσεις & εκδρομές ….

Η τράπεζα προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση των στόχων της AGENDA 2020 για πιο φτηνό ευέλικτο απογυμνωμένο από δικαιώματα εργατικό δυναμικό με την ένοχη σιωπή και συνενοχή και των 6 Συλλόγων. Μετά το χτύπημα σε φύλακες και καθαρίστριες, την εθελουσία  που συνεχίζεται… τα εγκαίνια ηλεκτρονικών κατ/των, την κλιμακούμενη υπενοικίαση εργαζομένων κ.α.  φαίνεται ότι προχώρησε στην πώληση της θυγατρικής εταιρείας PDS (Direct Services)  στην ICAP, προκειμένου να μειώσει τις υποχρεώσεις της σε μισθολογικό και μη μισθολογικό εργατικό κόστος. Μια πώληση που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί εκτός τράπεζας τους διάσπαρτους πάνω από 400 συναδέλφους, που κάνουν τραπεζικές εργασίες (ταμίες, υπαλλήλους  Κεντρικών Υπηρεσιών με έμφαση τα collections, διαχ/ση ληξιπρόθεσμων δανείων, καθώς και Τεχνικά Έργα, Εγκριτικά κέντρα, οικον. υπηρεσίες, κ.α.) που αφού τους ξεζούμισαν για τα καλά, τους ξεφορτώνονται γιατί είναι κόστος για την τράπεζα!! Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για αρκετών ετών συναδέλφους που έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωριμάνσεις, με εμπειρία στο αντικείμενο των τραπεζικών εργασιών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας για πολλά χρόνια, αμείβονται με κατώτερες αμοιβές από τους τραπεζοϋπάλληλους χωρίς επιδόματα, και βρίσκονται εκτός Κλαδικής ΣΣΕ, με ευθύνες που βαρύνουν ΟΤΟΕ και Συλλόγους, οι οποίοι αρνούνται να εντάξουν αυτούς τους εργαζόμενους στους Συλλόγους για να μη χαλάσουν τα κέφια των τραπεζιτών και τους ξοδέψουν!!

Γνωρίζουμε ότι για μια ακόμα φορά θα ακούσουμε τη γνωστή «κασέτα» από εργοδοσία και εργοδοτικό συνδικαλισμό όλων των αποχρώσεων, πόσο πονάνε για το μεροκάματο αυτών των συναδέλφων, το πόσο πάσχισαν, ώστε να μην απολυθεί κανείς και να εξασφαλίζεται η  ομαλή μετάβαση και η απασχόληση στο νέο εργασιακό καθεστώς και άλλες παρόμοιες καθησυχαστικές θεωρητικές μπαρούφες.

Δεν ξεγελιόμαστε. «Τον λύκο τονε βλέπεις, το ντορό χαλεύεις;» λέει η λαϊκή σοφία.  Σε μικρό χρονικό διάστημα από την πώληση της εταιρείας ο νέος εργοδότης παρά τις ενδεχόμενες τωρινές διαβεβαιώσεις του, με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες θα κάνει το κουμάντο του και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αρχίσει να πετσοκόβει δικαιώματα. Έτσι κάνουν όλοι

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο να κάνει υπόθεσή του την άμεση ένταξη των συγκεκριμένων συναδέλφων στην τράπεζα και στον Οργανισμό Προσωπικού. Οι 6 Σύλλογοι στην τράπεζα πρέπει να εντάξουμε στο διεκδικητικό πλαίσιο  για την υπογραφή Επιχ/κή ΣΣΕ χωρίς καμιά καθυστέρηση ή επιφύλαξη, την απορρόφηση των συναδέλφων από την τράπεζα και την ένταξή τους στο τραπεζοϋπαλληλικό προσωπικό. Οι δυνάμεις του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ έγκαιρα έχουμε προβλέψει τις εξελίξεις και την ανάγκη οργάνωσης της μάχης των εργαζομένων σε αυτά που έρχονται. Κανένας εφησυχασμός, καμιά υποχώρηση. Με το εργαλείο του Κανονισμού Αξιολόγησης θα ενταθούν οι πιέσεις καλοκαιριάτικα και  μεθοδεύονται κι άλλες πωλήσεις και αποσχίσεις  ενδεχόμενα του RBU.  Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση απάντηση στην εργοδοτική επιθετικότητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.