Στο ρέμα της Μαύρης Ώρας οι εργαζόμενοι για να διασχίσουν τον δρόμο χρειάζονται… τύχη.

Εφημερίδα City View – 11ο τεύχος
Βασίλης Ποντικός
Ένα ρέμα που στάζει… δηλητήριο λόγω των απορριμμάτων αλλά και των αποβλήτων από τα εργοστάσια, το οποίο μπορεί να πλημμυρίσει σε χρόνο ρεκόρ αφήνοντας αποκλεισμένους τους εργαζόμενους, βρίσκεται στην περιοχή της Μαύρης Ώρας στον Ασπρόπυργο.
Η City View βρέθηκε στο ρέμα της Μαύρης Ώρας και μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κακής ασφαλτοδρόμησης της περιοχής. Ενδεικτικό στοιχείο με το οποίο καταλαβαίνει κανείς την τραγική κατάσταση που είναι ο δρόμος, αποτελεί η ταμπέλα που βρίσκεται λίγο πριν το ρέμα, το οποίο είναι παραπλήσια του δρόμου η οποία αναφέρει τα εξής: «Προσοχή η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη».
Με άλλα λόγια μια περιοχή στην οποία βρίσκονται αποθήκες μεταξύ άλλων και εκείνη της τράπεζας Πειραιώς, με μια μικρής έντασης καταιγίδα μπορεί να αποκλειστεί μη επιτρέποντας στους εργαζόμενους είτε να πάνε στην δουλειά τους, είτε να γυρίσουν από αυτή.
Οι πλημμύρες του Νοέμβρη και το ακινητοποιημένο ΙΧ
Όπως μάλιστα μας είπε εργαζόμενος στις αποθήκες της περιοχής «στις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί γιατί όταν άρχισε η βροχή προλάβαμε να φύγουμε πριν φουσκώσει το ρέμα το οποίο θα με απέκλειε στη περιοχή. Παράλληλα την επόμενη μέρα λόγω του φόβου πλημμύρας του ρέματος και πιθανού αποκλεισμού μας, πήραμε την εντολή από την εταιρεία να μην πάμε στην δουλειά.
Σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει για πολύ καιρό την περιοχή, σε αυτό φέρουν ευθύνες οι φορείς, οι οποίοι δεν κοιτάζουν να φτιάξουν μια γέφυρα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα από το ρέμα, αλλά ρίχνουν χώμα προσπαθώντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Στην ουσία όμως τα κάνουν χειρότερα.
Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε αμάξι το οποίο κόλλησε μέσα στο ρέμα –είχε σβήσει η μηχανή λόγω του νερού– με τους οδηγούς να μένουν ακινητοποιημένοι. Για καλή τους τύχη το ΙΧ επαναλειτούργησε και έτσι δεν υπήρξε κάτι ακόμη πιο σοβαρό».
Η παρέμβαση του σωματείου
Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα έκανε παρέμβαση για το θέμα στην διεύθυνση ανθρωπίνου δυναμικού της τράπεζας Πειραιώς, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της τράπεζας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης μέσα από απαράδεκτο οδικό δίκτυο, που διασταυρώνεται με το ποτάμι της Μαύρης Ώρας και από το οποίο διέρχονται με ταχύτητα νταλίκες και βυτιοφόρα.
Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε και τις καθυστερήσεις των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι αναγκασμένοι είτε να ξεκινούν πολύ νωρίτερα γύρω στις 5:30 πμ. από το σπίτι τους για να προλαβαίνουν την ανταπόκριση, είτε να επιστρέφουν μετά τις 6:30 μμ. χωρίς να είναι δική τους η υπαιτιότητα. Ζητάμε την άμεση λύση του προβλήματος με τη δρομολόγηση μεταφορικού μέσου από το κέντρο της Αθήνας (π.χ. Πλ. Συντάγματος)».
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.