ΑΜ ΣΕΥΤΠΕ : Καταγγέλλουμε τα αδιέξοδα Προτείνουμε τη διέξοδο

  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΥΤΠΕ ΣΤΙΣ 22/4/2018

Συνάδελφοι – μέλη του ΣΕΥΤΠΕ,

Είναι επιβεβλημένη η μαζική συμμετοχή μας στη Συνέλευση της 22/4, έστω και πάλι σε ένα χώρο-restaurant που ασφυκτικά θα μπορούσε να χωρέσει το πολύ 100 άτομα.

Να αξιοποιήσουμε την (μερική έστω) κάλυψη των εξόδων μετακίνησης που πρωτοεφαρμόστηκε πέρσι, μετά την πολύχρονη, επίμονη απαίτηση του Αγωνιστικού Μετώπου.

Να δώσουμε το παρών και να απαιτήσουμε το απερχόμενο Δ.Σ. να απολογηθεί:

– Γιατί αποφεύγει την οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία συζήτησης – συνέλευση, σύσκεψη, ανοιχτή συνεδρίαση Δ.Σ. κλπ – και λήψης απόφασης δράσης, ενώ ομολογεί πως τα προβλήματα παραμένουν και απαιτούν λύση.

– Γιατί συνεχίζει το σαφάρι διαγραφών συναδέλφων από τα σωματεία τους, υπονομεύοντας με τον πλέον έμπρακτο τρόπο κάθε δυνατότητα ενοποίησης των συλλόγων, όπως απαιτεί και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

– Γιατί εξακολουθεί να έχει τους εργαζόμενους – μέλη του στο περιθώριο και περιορίζει την “αγωνιστικότητα” του σωματείου στις παρεμβάσεις με εξώδικα, ΣΕΠΕ, δικηγόρους κλπ.

– Γιατί στο πλούσιο μενού της “συνδικαλιστικής” τους δράσης, βλ. εξώδικα, επιθεωρήσεις, διαγραφή μελών από τα άλλα

σωματεία, αιμοδοσίες, εκδρομές, θέατρα, διαγωνισμοί φωτογραφίας δεν υπάρχει ούτε μια κινητοποίηση των εργαζόμενων.

Γιατί ποτέ δεν εναντιώνονται στην εργοδοσία, δεν τολμάνε να καταγγείλουν την ίδια την Τράπεζα, και όχι …κακούς Περιφερειακούς, Διευθυντές, Δ.Α.Δ., ενώ γνωρίζουν ότι είναι στρατηγική επιλογή της η μείωση «λειτουργικού κόστους», δηλ. μισθοδοσιών, επιδομάτων, δικαιωμάτων.

Την ώρα που στην Τράπεζα Πειραιώς ακόμα ένα από τα πολλά σωματεία πάει σε εκλογές (2016 ΣΕΤΑΠ, 2017 ΣΕΤΠ, ΓΕΝΙΚΗ, ΜΑΚΘΡΑ, 2018 ΣΕΥΤΠΕ), την ώρα που περισσότεροι από 1100 εργαζόμενοι έφυγαν “κυνηγημένοι” από την Τράπεζα, την ώρα που η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και τα σενάρια για την επόμενη μέρα δίνουν και παίρνουν, το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΜΕΤΩΠΟ συνεχίζει και επιμένει ότι η μόνη διέξοδος βρίσκεται στη συλλογική, οργανωμένη δράση, που φέρνει αποτελέσματα στη ζωή αλλά και στη συνείδηση των εργαζόμενων, μακριά από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που τελικά είναι ίδιες με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση δρουν οι δυνάμεις μας στο χώρο της Πειραιώς, ενιαία, ανεξάρτητα από Τράπεζα προέλευσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕΥΤΠΕ καταθέτει τη δράση του όλης της προηγούμενης περιόδου: περιοδειών μέσα στους χώρους δουλειάς, κινητοποιήσεων, συσκέψεων και συνελεύσεων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΗΝΑ: Τζιώκας Δημήτρης (εσ. 80620 – κιν. 6974046073)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντούδης Απόστολος (εσ. 35089 – κιν. 6973649588)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.