ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!

Αυξήθηκαν τα κέρδη της NN Group στο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της NN Group, και διαμορφώθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ έναντι των 148 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, τα έσοδα από μεικτά ασφάλεια αυξήθηκαν στα 2,80 δισ. ευρώ από τα 2 δισ. ευρώ.

Η ολλανδική ασφαλιστική απέδωσε την αύξηση των κερδών στα υψηλότερα κεφαλαιακά κέρδη, και στην αναπροσαρμογή της αξίας του real estate. Η εταιρεία αύξησε το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης στα 1,66 ευρώ από τα 1,55 ευρώ.

Ο δείκτης φερεγγυότητας Solvency II του ομίλου, μειώθηκε στο 199% στο τρίμηνο από το 204%, λόγω του προτεινόμενου τελικού μερίσματος για το 2017.

ΝΝ: Στρατηγική κίνηση αναδιοργάνωσης με μίνι εθελουσία έξοδο

in Featured, Ασφαλιστικές Ειδήσεις, Ειδήσεις 26/10/2017, 08:55 0

Σε εθελουσία έξοδο, την πρώτη ύστερα από σειρά ετών, προχωρά η NN για τουλάχιστον 40 άτομα, ώστε αφενός να μειώσει το λειτουργικό κόστος και αφετέρου να μπορέσει η εταιρεία να αναδιοργανωθεί ενόψει μελλοντικών επιχειρηματικών σχεδιασμών. Η εθελουσία έξοδος -σύμφωνα με πληροφορίες του IW– θα γίνει με εξαιρετικά δελεαστικούς όρους για τους ενδιαφερομένους.

Η NN στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη αλλά και τα κόστη πρόσκτησης εργασιών, προκειμένου να δημιουργήσει υψηλότερο τεχνικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα έχει ενισχυθεί η συνεργασία με τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς στις τραπεζο-ασφαλιστικές εργασίες και στα επενδυτικά-αποταμιευτικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν το 40% περίπου της συνολικής παραγωγής της.

Τα πιο πάνω στοιχεία είναι τυχαία;; Δε νομίζω…. Η θεία Όλγα (Δ.Α.Δ) ξέρει…

Ο γνωστός «μάγος»-επικοινωνιολόγος της συνδικαλιστικής θυγατρικής της τράπεζας  (Σ.Ε.Τ. Π.) ξαναχτύπησε πάλι,  για να δικαιολογήσει και το μισθό του Φεβρουαρίου!

Δεν θα μπορούσε και ο πιο ευφάνταστος δημιουργός διαφήμισης να γράψει κάτι θετικό για το μεγάλο φιάσκο του συμπληρωματικού ιατροφαρμακευτικού προγράμματος (λειψή ενημέρωση,  καθυστερήσεις στη διαδικασία, αναπάντητα ερωτήματα συναδέλφων, ψιλά γράμματα του συμβολαίου, που κανείς δεν έχει πλην τράπεζας και ασφαλιστικής, εξαιρέσεις, εξατομικευμένες παροχές, διακρίσεις,….. γενικό αλαλούμ…. ) εκτός από την απλή  διαπίστωση ότι η ασφαλιστική έχει  μια  καλή μπάζα κερδών από αυτά, που δεν αποζημιώνει τους εργαζόμενους με τις ευλογίες της τράπεζας.

Κι όμως το γραφείο τύπου του ΣΕΤΠ πασχίζει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου αγωνίζεται να βελτιώσει το συμβόλαιο και χρησιμοποιεί τη συνάντηση με τη Δ.Α.Δ ως βάση και απόδειξη των ενεργειών τους, ώστε να καταλήξει στις τζάμπα αόριστες υποσχέσεις  ότι θα γίνουν ….βελτιώσεις!

Πως θα γίνει αυτό συνάδελφοι, όταν από την άλλη μεριά μας καλεί να προσαρμόσουμε τις σύγχρονες ιατροφαρμακευτικές μας ανάγκες, ως εργαζόμενοι, στις δυνατότητες της τράπεζας!! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του συλλόγου μόνον ότι είναι προσαρμοσμένο στη κερδοφορία της τράπεζας και της ασφαλιστικής είναι ρεαλιστικό! Όποια εργατική απαίτηση ή διεκδίκηση  είναι έξω από τη λογική της αγοράς, του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της τράπεζας και του επενδυτικού κλίματος είναι μαξιμαλιστική και εκτός πραγματικότητας!

Άρα, σύμφωνα με τις κυρίαρχες αντιλήψεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού μόνον το λειτουργικό κόστος της τράπεζας και το κέρδος της ασφαλιστικής θα καθορίζει αν χρειαστούμε ιατρικές εξετάσεις ή/και γιατρό. Πως λοιπόν, αυτή η πλειοψηφία του συλλόγου, θα διεκδικήσει τις όποιες βελτιώσεις κόντρα στις αντιλήψεις των ίδιων περί «ρεαλιστικών λύσεων»;; Υποτιμούν άραγε τόσο  τη νοημοσύνη μας; Όχι, μόνον αυτό.

Οικοδομούν τον ορισμό των ρεαλιστικών λύσεων στη συνείδηση  των εργαζομένων στα πλαίσια των μέτρων των συμφερόντων της εργοδοσίας. Έτσι μεθοδικά καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Μ’ αυτόν τον τρόπο παρουσιάζουν ακόμα και το ζοφερό εργασιακό μέλλον ως μονόδρομο για τους εργαζόμενους, με βάση τα επιχειρηματικά σχέδια της τράπεζας. Με αυτές τις εργοδοτικές αντιλήψεις πετάνε στον Καιάδα όποια μικρή ή μεγάλη εργατική διεκδίκηση ή διάθεση για αγώνα των εργαζομένων και «βγάζουν λάδι» το δικό τους «ρεαλιστικό» συμβιβασμό και την άνευ όρων υποταγή στα εργοδοτικά συμφέροντα.

Άρα, δεν θα έπρεπε να διεκδικήσουν οι εργάτες το «μαξιμαλιστικό» οκτάωρο στο Σικάγο τη Πρωτομαγιά του 1886, γιατί δεν ήταν «ρεαλιστικό»; Κι όμως μέσα από τέτοιες «μαξιμαλιστικές» και «ανέφικτες» γι’ αυτούς εργατικές διεκδικήσεις και σκληρές μάχες άνοιξε η ταξική πάλη το δρόμο στην ιστορική εξέλιξη.

Μάθαμε επίσης απ’ την ανακοίνωση,  ότι το σημαντικό για την συνδικαλιστική ηγεσία του ΣΕΤΠ δεν είναι ότι δεν έχουν ουσιαστική κάλυψη οι εργαζόμενοι και πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη όλο και πιο βαθιά για να πληρώνουν, μειώνοντας το πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, αλλά…. να «νιώθουν» ότι έχουν κάλυψη!!

 

Συνάδελφοι, οι όροι του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου είναι προϊόν επιχειρηματικής συμφωνίας μεταξύ Τράπεζας και Ασφαλιστικής,  η οποία μπορεί να καταγγελθεί ανά πάσα στιγμή από τους συμβαλλόμενους. Επειδή οι ηγεσίες των συλλόγων, κρατώντας τις θεσούλες τους ζεστές και τους εργαζόμενους στο περιθώριο, δεν διεκδικούν τίποτα πια, αγωνιούν  να «πουλήσουν» στην πελατεία τους (βλ. εργαζόμενοι) την μονόπλευρη παροχή του εργοδότη σαν συνδικαλιστική επιτυχία! Βαφτίζουν το «ότι προαιρείσθε» συλλογική διαπραγμάτευση! Αν κανείς πιστεύει ότι οι όροι του ασφαλιστηρίου θα καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες μας τότε μάλλον δε δουλεύει σε Τράπεζα! Αν κανείς πάλι πιστεύει ότι «ο άλλος σύλλογος»  θα διαπραγματευτεί καλύτερα τους όρους, τότε σίγουρα πιστεύει ακόμα πως ο Τσίπρας σκίζει μνημόνια! Όποιος πάλι αναπολεί παλιές καλές εποχές καλών ασφαλιστηρίων θα πρέπει να καταλάβει πως περάσαν ανεπιστρεπτί, καθώς συνηθίζεται οι όροι παροχών στην κρίση να μεταβάλλονται προς το χείρον, γιατί θίγεται η κερδοφορία της ασφαλιστικής!! Την οποία ενδιαφέρουν μόνον τα κέρδη της από το εμπόρευμα «υγεία» .

Αυτοί με τη σημαία της κερδοφορίας τους //

Εμείς με τη σημαία των σύγχρονων αναγκών των οικογενειών μας

Και βέβαια καμιά συνδικαλιστική ηγεσία από τους συλλόγους δε έδωσε κάποια ιδιαίτερη μάχη όταν τα ταμεία μας τσακίζονταν από εργοδότες-κυβερνήσεις-μνημόνια ούτε για το ουσιαστικό δικαίωμα για αποκλειστική δημόσια και δωρεάν Υγεία με παροχές υψηλού επιπέδου. Γιατί, εδώ που τα λέμε, εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε το ρόλο ενός σωματείου: Να συσπειρώνει, να κινητοποιεί, να οργανώνει μάχες και να παλεύει για εργατικά δικαιώματα και όχι να κάνει το διαφημιστή ασφαλιστικών προϊόντων!

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει φτάσει σε οριακό σημείο και φέρουν βαριές ευθύνες και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των Συλλόγων μας. Θα πρέπει λοιπόν να ανοίξει μια κουβέντα με βάσει το τι ισχύει και ποιες θα πρέπει να είναι οι διεκδικήσεις μας ή μάλλον οι απαιτήσεις μας από την ίδια τη ζωή μας. Και αυτή η κουβέντα πρέπει να ανοίξει από μας άμεσα και με γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα.

Ο κατήφορος……..

από το δικαίωμα στην υγεία προς την μονόπλευρη παροχή

κάνει τους εργαζόμενους πιο φτωχούς και

τους εμπόρους υγείας πάμπλουτους.

Το χάλι της περίθαλψης δεν παίρνει μικροβελτιώσεις…

Καθημερινά αιμορραγούμε οικονομικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.