«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» – ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ….

Οι «αρχιτέκτονες» της ταξικής συνεργασίας  και του κοινωνικού διαλόγου με την εργοδοσία (ΣΕΤΠ – ΟΤΟΕ) και της πολιτικής της  ηττοπάθειας στους εργαζομένους,   δεν μπορούσαν παρά να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε χώρο που συμβολίζει την οικοδόμηση αυτών των δεσμών του συλλόγου και συνδικαλιστικού κινήματος στις τράπεζες γενικότερα με τα αφεντικά μας!!! «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» ΛΟΙΠΟΝ… Ακόμα κι το έθιμο… στην υπηρεσία του εγκλωβισμού και της υποταγής των εργαζομένων στην υπηρεσία της κοινωνικής συναίνεσης. Έτσι δεν μπορούσε να λείψει από το event η επίσημη  «αγαπημένη» : Δ.Α.Δ.!!

Ρίχτηκε η ιδέα κάπως αμήχανα αρχικά , στάλθηκε η πρόσκληση, άναψε το τηλέφωνο, κλείστηκε το ραντεβού, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μπροστά στον κόσμο. Βαθιά μέθεξη «κεφαλαίου-εργασίας», ηλεκτρισμένα βλέμματα, κομμένες ανάσες, αυθόρμητο ψυχικό συνέπαρμα, «αρετές» του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ξεπερνά κάθε νηφάλια, λογική ανάλυση! Τόση εμπειρία ετών σε παραγοντισμό, παρασκήνιο, καμαρίλα σαν παλιό, καλό κρασί και βελούδινη σαν….. «χάδι»!!

Τι χτυποκάρδια στην «Αρχιτεκτονική»….

Εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός και ….Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΜΑΖΙ!!!!!  FOR EVER……

 Ένας Μονόλογος για δύο: ΣΕΤΠ/ΟΤΟΕ – Δ.Α.Δ  (θα ζήλευαν Μουζουράκης-Ρίζου)

Μοιάζει να είναι αστείο

Ένας μονόλογος για δύο

Σε ένα θέατρο κωφών

Αν παίζαμε λοιπόν

Θα αξίζαμε βραβείο

Πλάι στου κήπου τη μιμόζα

Πήραμε τη γνωστή μας πόζα

Βρήκαμε λόγια φθονερά

Βέλη φαρμακερά

Κι αρχίσαμε τη πρόζα

……….

 Ξέρω, περίσσεψαν τα λάθη

Και μας μαράθηκαν τα άνθη

Από την τριανταφυλλιά

Ξεθύμανε η ευωδιά

Κι απέμεινε το αγκάθι

Ένας μονόλογος για δύο

Σ’ αυτών των λέξεων το σφαγείο

Δεν σε ακούω, δεν μ’ ακούς

Και γέμισε καπνούς

Της μνήμης μας το αρχείο……

 

  • Τι κι αν η Δ.Α.Δ μεθοδεύει να στείλει στην Ανεργία πάνω από 120 συναδέλφους με απόσχιση κλάδων…
  • Τι κι αν η Δ.Α.Δ προσπάθησε να αιφνιδιάσει εργαζόμενους και σωματεία Χριστουγεννιάτικα, για να μη βρει αντιστάσεις, ενώ το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε..
  • Τι κι αν Η Δ.Α.Δ παράγγελνε ότι οι αποφάσεις της τράπεζας ήταν αμετάκλητες γιατί ήταν γραμμένες σε πέτρινες πλάκες…
  • Τι κι αν η Δ.Α.Δ ετοιμάζεται να ανακοινώσει εθελουσία για πάνω από 2.000 εργαζόμενους και στις τακτικές συναντήσεις του προσωπικού απειλεί, εκβιάζει και πιέζει για κλεισίματα καταστημάτων, απολύσεις κ.α. τέτοια…

Για ΣΕΤΠ και ΟΤΟΕ ότι είπαν «νερό κι αλάτι….» Σαν να μη πέρασε μια μέρα. Η παλιά τέχνη της «αρχιτεκτονικής» των εργοδοτικών κόσκινο… Από τις μέρες εξουσίας του πάλαι ποτέ κραταιού «τσάρου» κ.Γεωργίου,  μέχρι την «διαβολικά καλή»  κα.Τούντα…. μια ανακεφαλαιοποίηση μονόδρομος,  στρωμένος πάνω στα ερείπια εργατικών δικαιωμάτων και εθελοντικών απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων!

«Φτηνοί» σύλλογοι Μ.Κ.Ο, ακριβές συνεστιάσεις,

βολεμένοι εργατοπατέρες,  αποστασιοποιημένοι εργαζόμενοι

=ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Οι «ακομμάτιστοι» σαλτιμπάγκοι της ταξικής συνεργασίας (αντιπροσωπευτικός- ΟΤΟΕ) από τα  κάγκελα των «αγώνων», στο πίτσι-πίτσι  με την εργοδοσία με άμεση στόχευση την καλλιέργεια κλίματος ενσωμάτωσης στα εργοδοτικά σχέδια αναδιάρθρωσης .

Ακόμα και τώρα ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, έτσι υπονομεύουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάθε προσπάθεια χειραφέτησης των εργαζομένων από τα σχέδια της τράπεζας.

Τόσο Κίτρινα συνδικάτα στην υπηρεσία της εργοδοσίας,

 που είναι για πολλά yellows!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.