Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ (Θεσσαλονίκη) στην Τράπεζα Πειραιώς ενάντια στις απολύσεις

Το ρεπορτάζ είναι από το portal του 902.gr

Τετάρτη 20/12/2017 – 08:24 – Ενημέρωση: Τετάρτη 20/12/2017 – 13:37

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση στο κτίριο διοίκησης και σε κεντρικά υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκέμβρη δυνάμεις του ΠΑΜΕ αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε 120 απολύσεις εργαζομένων από τους κλάδους της καθαριότητας και της φύλαξης, της τράπεζας, με τη μορφή της απόσχισης των υπηρεσιών στις οποίες απασχολούνται και την ανάθεσή τους σε εξωτερικές εταιρείες (out sourcing).

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων για τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. «Όχι στις απολύσεις στις τράπεζες», ανάγραφε το πανό που κρατούσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα τους, ενώ τους κάλεσε σε συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου στη μάχη κατά των απολύσεων. Επισημαίνεται ότι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Τσιμισκή αρχικά απαγορεύτηκε η είσοδος στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ. Ωστόσο, κάτω από την ανυποχώρητη στάση των ταξικών δυνάμεων τελικά επετράπη η είσοδος στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπου ακολούθησε συζήτηση ανά όροφο με τους εργαζόμενους του υποκαταστήματος και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ το «Αγωνιστικό Μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς» προτείνει την προκήρυξη απεργίας για την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη.

Παράλληλα, σήμερα από το πρωί συνεδριάζουν οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς όπου οι δυνάμεις του «Αγωνιστικού Μετώπου» θα προτείνουν την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη να γίνει 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την ώρα που θα πραγματοποιείται η τριμερής συνάντηση και απεργία στις 27 Δεκέμβρη.

Εξάλλου, την Τρίτη 19 Δεκέμβρη έγινε κατάληψη στις κεντροποιημένες υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα από εργαζόμενους της Τράπεζας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.