ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ -ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ  

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η Διοίκηση της Τράπεζας για να υλοποιήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης και ιη συμφωνία μείωσης ίου προσωπικού, προχωράει στην απόλυση 120 συναδέλφων μας, φυλάκων και καθαριστριών, με τη μορφή της «απόσχισης κλάδων» και της μεταβίβασης σε άλλη εταιρία.
Προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζόμενων όταν υποστηρίζει ότι δε χάνουν οι συνάδελφοι τίποτα, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι τους θέτει εκτός κλαδικής και ότι η συμφωνία με τις ιδιωτικές εταιρίες είναι για 5-6 χρόνια. Εδώ δεν τηρούν καμία από τις συμφωνίες που υπέγραφαν για να πάρουν τις Τράπεζες που πήραν, θα τηρήσουν οι ιδιωτικές εταιρίες αυτή τη συμφωνία; Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα.
ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Είναι προφανές ότι αυτή η κίνηση αποτελεί crash test για τις απολύσεις που έρχονται και θα είναι μεγαλύτερες σε αριθμό και ακόμα πιο βίαιες. Με απόσχιση κλάδων θα μπορούν να απαλλαχθούν από τα «κόκκινα δάνεια», τον «έλεγχο», τη «μηχανογράφηση», τους ταμίες και πάει λέγοντας.
Γι’ αυτό απαιτείται ΤΩΡΑ μαζική, αποφασιστική, αγωνιστική απάντηση από το σύνολο των εργαζόμενων στην Πειραιώς, όχι ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους που απειλούνται σήμερα, αλλά για να πάρει το μήνυμα η Διοίκηση ότι τα σχέδια της ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Η συνδιαλλαγή με τη Διοίκηση, η διαρκής υποχώρηση, το «σκύψιμο» στην εργοδοσία, η υιοθέτηση των πλάνων αναδιάρθρωσης από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες είναι ο σίγουρος δρόμος για να προχωράει ανενόχλητη τα σχέδιά της η εργοδοσία.
Στην εκφρασμένη απόφαση της Διοίκησης για απολύσεις δεν απαντάμε με διαβούλευση. Οργανώνουμε την απάντησή μας μαζικά και αποφασιστικά. Περνάμε στην αντεπίθεση με κλιμάκωση του αγώνα και προκήρυξη απεργίας για τις 27/12.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.