Χριστουγεννιάτικος Μποναμάς της Διοίκησης σε Φύλακες και Καθαρίστριες Μετά ποιός θα πάρει σειρά;

 Διαδοχικές συναντήσεις είχε την Παρασκευή 15/12 η Διοίκηση της Τράπεζας με τα σωματεία του χώρου με δική της πρωτοβουλία για να ανακοινώσει την “απόσχιση” των κλάδων καθαριότητας και φύλαξης και τη μεταφορά των συναδέλφων καθαριστριών και φυλάκων σε άλλη εταιρία (πιθανολογείται στην Alter Ego).

Για να πιάσουν το στόχο της μείωσης του προσωπικού κατά 650 άτομα μέχρι το τέλος του χρόνου αποφάσισαν να θυσιάσουν παραμονές Χριστουγέννων ως άλλες Ιφιγένειες 120 συναδέλφους με πρόσχημα τη διάσωση των θέσεων των υπολοίπων. Ποιός τους πιστεύει; Τι θα γίνει αν σε έξι μήνες τους ζητήσουν να “φάνε” άλλους 1000; Ποιόν θα “αποσχίσουν” τότε;

Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να εφησυχάζει. Όποιος θεωρεί ότι τη γλύτωσε επειδή σήμερα “τρώνε” το διπλανό του είναι γελασμένος. Αν αφήσουμε να ανοίξει αυτή η πόρτα δε θα μείνει τίποτα όρθιο.

Και σαν να μην έφταναν αυτά είχαν το θράσος να ζητήσουν από τα σωματεία να μη μιλήσουν στους συναδέλφους πριν η Τράπεζα ανακοινώσει σε έναν-έναν τα μαντάτα. Εκπρόσωπος του Αγωνιστικού Μετώπου ήταν μόνο στη συνάντηση Διοίκησης -ΣΕΤΑΠ οπότε δε γνωρίζουμε αν τα άλλα σωματεία συμφώνησαν στην …ομερτά. Τους δηλώνουμε πάντως ότι το Αγωνιστικό Μέτωπο τέτοιες συμφωνίες ούτε έκανε, ούτε πρόκειται να κάνει. Δεν περιμένουμε από τη Διοίκηση να ανακοινώσει τίποτα στους συναδέλφους. Αντίθετα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να μην υλοποιηθούν τα σχέδιά τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας αναλώσιμος εργαζόμενος για τα πλάνα αναδιάρθρωσης τους.

Ο ΣΕΤΑΠ κατέθεσε την Παρασκευή (χτες) αίτηση για άμεση σύγκληση τριμερούς επιτροπής στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της Υπουργού, του σωματείου και της Διοίκησης.

Πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τράπεζας ευθύνες έχουν και τα 6 σωματεία του χώρου. Όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Για του λόγου το αληθές αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΑΜ που μοιράστηκε στις 06 Νοεμβρίου στα σεμινάρια των φυλάκων στο Καστρί όπου έγινε εκτενής συζήτηση για όσα διαφαίνονταν στον ορίζοντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 6/11 ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης στο Εκπαιδευτικό, το Αγωνιστικό Μέτωπο έστειλε επιστολή στις 14 Νοεμβρίου, την οποία επίσης παραθέτουμε στη συνέχεια, σε όλα τα σωματεία για την ανάγκη συντονισμού και άμεσης δράσης για το θέμα. Όσο είδατε την απάντηση εσείς άλλο τόσο την είδαμε και εμείς. Και τώρα τρέχουν κατόπιν εορτής να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Αλήθεια αν η συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα 18/12 στην ΟΤΟΕ γίνονταν στις 15 Νοεμβρίου, πριν ένα μήνα δηλαδή όπως είχε ζητήσει το Αγωνιστικό Μέτωπο οι συνάδελφοι που σήμερα βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση θα ήταν στην ίδια θέση; Ο αγώνας μας θα είχε τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας;

Θα επανέλθουμε μετά τη συνάντηση της Δευτέρας.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.