«ΜΕΡΙΣΜΑ» ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΜAΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

 

Η 29η Νοεμβρίου θα γιορτάζεται εφεξής ως η μέρα της καταστολής! Η μέρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε την επιτυχή ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και που θα έπρεπε ως όφειλε να συνοδευτεί με απαραίτητα μέτρα για να μη χαλάσει η γιορτινή ατμόσφαιρα!

Έτσι λοιπόν είχαμε

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έχει προκηρυχτεί απεργία στα Market In από το Εργατικό Κέντρο. Αφορμή οι συλλήψεις εργαζομένων στα σπίτια τους Κυριακάτικα λόγω της διατάραξης εργασιακής ειρήνης έξω από τo SUPER MARKET καθώς οι εργαζόμενοι του «πρώην ΚΑΡΥΠΙΔΗ» νυν «MARKET IN» βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. 

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται απλήρωτοι χρόνια από τον ΚΑΡΥΠΙΔΗ, είχαν λάβει δέσμευση από τον νέο ιδιοκτήτη για την επαναπρόσληψή τους από τη διάδοχη επιχείρηση αλλά τα λόγια μετατράπηκαν σε συλλήψεις από ΜΑΤ. Έτσι στις 26 Οκτώβρη συλλαμβάνονται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και 2 ακόμα μέλη της διοίκησης, ακολουθούν οι συλλήψεις 2 εργαζομένων από τα σπίτια τους (η μία μητέρα τριών παιδιών, ο άλλος εργαζόμενος 30 χρόνια στο ίδιο κατάστημα) ενώ χθες με ξύλο στο ψαχνό συλλαμβάνονται εκ νέου ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ακόμη 11 συνδικαλιστές!! Ανάπτυξη, επενδύσεις και καταστολή αγκαλιά!!!!!!!!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Φοιτητές ζητούν συνάντηση με παράγοντες του Υπουργείο Παιδείας καθώς οι συνθήκες ζωής στις εστίες της χώρας είναι απαράδεκτες. Δέκα τρεις χιλιάδες εστιακοί φοιτητές (η ανάγκη για στέγαση είναι σχεδόν τριπλάσια βέβαια) καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό και το φαγητό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τους δέχτηκε αφού είχαν φάει τα απαραίτητα χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ που είχαν επιστρατευτεί! Από τη συζήτηση δεν προέκυψε τίποτε βέβαια καθώς ο γραμματέας τόνισε πως « ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ: Ξεκίνησαν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί «επιτυχώς». Παρά τα «παπατζιλίκια» πως θα κυνηγηθούν μόνο τα λαμόγια και οι μεγαλοοφειλέτες με τις πισίνες, δέκα πρώτες κατοικίες βγήκαν στο σφυρί και αναμένεται σφαγή μετά τις 31/12/2017. Φορείς και σωματεία δεχτήκαν  χημικά και ξύλο μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου, ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια στιγμή οι τραπεζικές μετοχές έκαναν πάρτι! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κόσμος στο δρόμο-μέτοχοι γλεντάνε!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Γιατροί  και νοσηλευτές διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και προσλήψεις για τα υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση Δημόσια Νοσοκομεία. Η απάντηση από τον πολλά βαρύ μουστακαλή μάγκα υπουργό είναι η γνωστή -«ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΤ ΒΑΡΑΤΕ»

Γίνεται λοιπόν σαφές πώς εννοείται η ανάπτυξη, η έξοδος στις αγορές, το κλείσιμο της αξιολόγησης. Με καταστολή ενάντια σε κάθε δικαίωμα ακόμα και σε αυτό της στέγασης και της σίτισης. Με καταστολή στο δικαίωμα για δουλειά. Με καταστολή στο δικαίωμα για δημόσια παροχή υγείας. Και η επόμενη μέρα της ανάπτυξης θα συνοδευτεί με αυτή τη σιγή νεκροταφείου παντού!

Βρισκόμαστε όντως σε σημείο καμπής. Η σιωπή μας σήμερα σημαίνει την πλήρη υποταγή και σκλαβιά μας αύριο. Τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την απληρωσιά, την εκμετάλλευση στο χείριστο βαθμό, τον εξευτελισμό μας! Και οι μέρες που μας περιμένουν ΜΑΥΡΕΣ. Πιο μαύρες και από τη Μαύρη Παρασκευή του εμποροϋπαλλήλου.

Μια πρώτη απάντηση να δοθεί στην πανελλαδική απεργία στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.