ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΤΗΣ ΤΡΑΠ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ;;

Όπως είναι γνωστό πάνω από 3.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί βελούδινα με τα συνεχή  προγράμματα  εθελούσιων αποχωρήσεων της τράπεζας. Οι περισσότεροι από αυτούς που προέρχονταν από την τράπεζα Πειραιώς ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα ΕΦΑΠΑΞ της τράπεζας, (ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ με ING) και η αποζημίωση καθορίζονταν :

{ Αποζημίωση=μικτοί μισθοί Χ τα χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα}

που όμως δεν τους δόθηκε η πλήρης αποζημίωση λόγω του γεγονότος ότι δεν συνταξιοδοτούνταν – έτσι  πήραν μόνον τις εισφορές τους–   με το αιτιολογικό ότι η τράπεζα με βάση την Επιχ/κή ΣΣΕ 2006  είχε τροποποιήσει μονόπλευρα το συμφωνητικό με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Συλλόγου, ώστε η αποζημίωση ΕΦΑΠΑΞ  να δίνεται ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ! Ενώ παράλληλα αύξησε το πλαφόν της αποζημίωσης στα 6.000€.

Ποιοι εργαζόμενοι άραγε αμείβονταν με μισθούς των 6.000;;

Σε συνεχείς καταγγελίες και ερωτήσεις του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  η απάντηση της πλειοψηφίας ήταν πολύ φτηνές δικαιολογίες, καλλιεργώντας κινδυνολογία  ότι με τις εθελούσιες αν δινόταν σε όλους το εφάπαξ χωρίς να συνταξιοδοτούνταν δεν θα έμεναν χρήματα αποζημιώσεων για τους  υπόλοιπους ενταγμένους στο πρόγραμμα εργαζόμενους.

Και γιατί τότε συμφώνησαν να ανεβάσουν το πλαφόν της αποζημίωσης; είναι θεωρούμε ένα πρώτο εύλογο ερώτημα! Να εξυπηρετήσουν ποιους άραγε;

Επίσης στα στελέχη της παλιάς δκσης που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα με τις παχυλές μισθοδοσίες, που αποχωρούν και βέβαια δεν συνταξιοδοτούνται τι αποζημίωση εφάπαξ καταβάλει η διοίκηση της τράπεζας;  Δεύτερο εύλογο ερώτημα!

Όταν θέσαμε τα ερωτήματά μας σε πρόσφατο ΔΣ του Συλλόγου δεν λάβαμε καμιά απάντηση. Οι ερωτήσεις μας δεν ήταν ρητορικές! Αν νομίζουν ότι θα ξεχαστεί το ζήτημα είναι γελασμένοι!

Αναμένουμε απαντήσεις από Τράπεζα και Σύλλογο.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.