ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΤΠ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που σε αυτές τις εκλογές παρά την πίεση εργοδοτικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών, κόντρα στο γενικότερο κλίμα της μη συμμετοχής που καλλιεργείται έκαναν το βήμα και στήριξαν το Αγωνιστικό Μέτωπο αναδεικνύοντάς το σε δεύτερη δύναμη.

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει αρνητικό αφού  η δύναμη του Αγωνιστικού Μετώπου παρά το ότι αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη παραμένει αναντίστοιχη με τη δράση της και την εκτίμηση των εργαζομένων ενώ οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, (ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) συγκέντρωσαν  σχεδόν το 87%.

Άλλη μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους, να εκφράσουν έμπρακτα, στην κάλπη όσα  σκέφτονται και εκφράζουν στην εργασιακή τους καθημερινότητα  δηλαδή  τη δυσαρέσκεια, την απογοήτευση, την αποστροφή τους για τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Άλλη μια ευκαιρία  για να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ τους, να χειραφετηθούν από τους μηχανισμούς του εργοδοτικού συνδικαλισμού πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Τη στιγμή που επιταχύνεται η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας, που είναι σε εξέλιξη και περνάει μέσα από το σπάσιμο των εργασιών σε τραπεζικές και μη, από νέα εθελουσία για περαιτέρω μείωση του προσωπικού και από την πιο βαθιά εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας από τη συνεχή εντατικοποίηση, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό για τη δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν συμβιβάστηκε με τις συνθήκες υποχώρησης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Συγκρούστηκε με τον πολυπλόκαμο παλαιοκομματικής κοπής ρουσφετολογικό μηχανισμό του εργοδοτικού συνδικαλισμού που θέλει τους εργαζόμενους αμέτοχους, ανήμπορους και ηττοπαθείς.

Αξιοποίησε την εκλογική διαδικασία  για να συζητήσει με εκατοντάδες εργαζόμενους στον όμιλο σπάζοντας τη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλλει η διοίκηση της τράπεζας και τα στελέχη της μέσα στους χώρους δουλειάς, εστιάζοντας στα καθημερινά προβλήματα της ανασφάλειας και της εντατικοποίησης. Προσπάθησε να αναδείξει την αιτία των προβλημάτων, της συρρίκνωσης εργασιακών δικαιωμάτων  και του εισοδήματός μας που δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της τράπεζας.

ΕΙΠΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,  δεν χάιδεψε αυτιά, ούτε λιβάνισε καμιά διοίκηση της τράπεζας και στάθηκε με αξιοπρέπεια όρθιο για μια ακόμα φορά, δείχνοντας στους εργαζόμενους τον μόνο πραγματικό δρόμο διεξόδου από την σημερινή κατάσταση υποταγής και μοιρολατρίας  που τους έχουν φέρει οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε αποφασιστικά να κρατάμε ανοιχτό, με το σύνολο των ταξικών δυνάμεων στο χώρο που συγκροτούν το Αγωνιστικό Μέτωπο στην Τράπεζα Πειραιώς ανεξάρτητα από σωματείο και τράπεζα προέλευσης, με το σύνολο των ταξικών δυνάμεων στο κίνημα, μέσα από τις γραμμές του Π.Α.ΜΕ.  

Αυτόν το δρόμο σε καλούμε να βαδίσουμε μαζί.