ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ πρώην MILLENNIUM BANK

Συνάδελφοι

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μετάπτωση και  η απορρόφηση της MILLENIUM BANK από την Τράπεζα Πειραιώς. Στη συνέχεια, γίναμε όλοι δέκτες αμέτρητων emails από τους συλλόγους εργαζομένων που υπάρχουν στην Τράπεζα και κυρίως τον ΣΕΤΠ (της Τράπεζας Πειραιώς) και τον σημερινό ΣΕΥΤΠΕ (πρώην Τράπεζας Κύπρου). Το κοινό μήνυμα τότε και των δυο συλλόγων ήταν «γράψου στο δικό μου σύλλογο και όχι στον άλλο» δηλαδή κοινό ζητούμενο και για τους δύο ήταν το ποιος θα σου «αρπάξει» την αίτηση εγγραφής σου και μέχρι εκεί!

Δεν μίλαγαν για το πως θα εξαλειφθούν οι μισθολογικές διαφορές που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε (είμαστε οι πιο χαμηλόμισθοι σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας), κουβέντα δεν λέγανε για τις άδικες υποβαθμίσεις συναδέλφων μας (ειδικά στο δίκτυο!), για τις μειώσεις που είδαμε στους μισθούς μας, για την μη ένταξή μας στο βαθμολόγιο, για την απουσία συνταξιοδοτικού προγράμματος-εφάπαξ!

Ακόμα και το επίδομα ταμείου που δόθηκε στους tellers,  προέκυψε από το ουσιαστικά κόψιμο του επιδόματος των συναδέλφων από την Τράπεζα Πειραιώς, που βρέθηκαν να παίρνουν  100 ευρώ από 220  και τα υπόλοιπα βαφτίστηκαν ξαφνικά «οικειοθελής παροχή ελευθέρως ανακλητή» αποδεικνύοντας έτσι, πως ούτε τους συναδέλφους που ήταν από παλιά στην Τράπεζα δεν μπορούν να υπερασπιστούν!

Πρόσφατα, με την τελευταία επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν η Τράπεζα με τον ΣΕΤΠ, παραμονή των εκλογών (τυχαία η στιγμή;)  θυμήθηκαν να μας δώσουν το επίδομα παιδικής μέριμνας.

Ας αναρωτηθούμε, συνάδελφοι, η ύπαρξη ενός συλλόγου που αντί να παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων κάνει πως «δεν ακούει και δεν βλέπει», παίζοντας έτσι το παιχνίδι της Τράπεζας, μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα; Αν ένας σύλλογος δεν τολμά να αντιπαρατεθεί με την Τράπεζα, ενεργοποιώντας τα μέλη του και  όχι «δια αντιπροσώπου», μπορεί να βάλει φρένο στις αδικίες που βιώνουμε καθημερινά στην εργασία μας; Η απάντηση που δίνει η ίδια η καθημερινότητα είναι αρνητική.

Με την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών στο ΣΕΤΠ, καλώ όσους συναδέλφους επέλεξαν να εγγραφούν στο σύλλογο αυτό, να ενισχύσουν το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ,τη μόνη σταθερή και συνεπή δύναμη στην Τράπεζα Πειραιώς, για να αποτελέσει ο Σύλλογος εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, οργανωτής των διεκδικήσεων μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και όχι «Δούρειο Ίππο» της Τράπεζας για το ξήλωμα όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει και την εξασφάλιση «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους εργασίας.

ΥΓ : Παραμονή των εκλογών η παράταξη της ΣΥΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που έχει την πλειοψηφία στο ΣΕΤΠ φέρνει σαν τυράκι στη φάκα τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Ας σκεφτούμε  συνάδελφοι : είναι αρκετά αυτά που μας παρουσιάζουν για να μας κάνουν να σωπάσουμε ;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μεσσάδος Νίκος

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΨΗΦΙΣΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Στην Τράπεζα Πειραιώς