ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΥΤΠΕ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/5 παρουσία 50 συναδέλφων (από τα 2.300 μέλη), η ετήσια γενική Απολογιστική συνέλευση του ΣΕΥΤΠΕ, στο restaurant-bar Κάππαρη όπως και πέρσι.

Πέραν του γραπτού απολογισμού το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε αρκετά στην προσπάθεια του Συλλόγου να αυξήσει τα μέλη του διαγράφοντας συναδέλφους από άλλους Συλλόγους, ούτως ώστε να στείλει περισσότερους αντιπροσώπους (σ.σ. της πλειοψηφούσας παράταξης) στο συνέδριο της ΟΤΟΕ και να κατακτήσει την αντιπροσωπευτικότητα μεταξύ των σωματείων της Τραπ.Πειραιώς. Κουβέντα δεν ειπώθηκε για την οργάνωση της επερχόμενης απεργίας στις 17/5.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο καταψήφισε τον απολογισμό και ο εκπρόσωπός του στην τοποθέτησή του επεσήμανε κυρίως τα εξής:

  • Ότι η μείωση του «κόστους» του τραπεζοϋπαλλήλου είναι κεντρική κατεύθυνση, δεν οφείλεται σε κακοδιαχείριση, υλοποιείται λόγω των σχεδίων αναδιάρθρωσης, και πραγματοποιείται με πολλές μορφές-αντικατάσταση παλιών από νέους, μείωση θέσεων εργασίας, υπερωρίες, μείωση κλαδικής ΟΤΟΕ, προγράμματα περίθαλψης κλπ.
  • Ότι σε μια χρονιά τόσο πυκνών εξελίξεων ο Σύλλογος θα μπορούσε να έχει συμβάλλει στην κατεύθυνση της οργάνωσης (και διαπαιδαγώγησης) των συναδέλφων με μαζικές συλλογικές διαδικασίες (γενικές/περιφερειακές συνελεύσεις, συσκέψεις, ανοιχτά διοικητικά συμβούλια) στην προτεραιότητά του αντί για γλέντια κι εκδρομές.
  • Ότι π.χ. όπως συνέφερε την Τραπ.Κύπρου και όχι τους εργαζόμενους ότι ο ΣΕΥΤΠΕ ουδέποτε ενέταξε το πρόγραμμα περίθαλψης σε Επιχειρησιακή Σύμβαση, έτσι συμφέρει την Τρ.Πειραιώς και όχι τους εργαζόμενους που δεν τηρείται η επιχ.σύμβαση για το ίδιο θέμα που έχει υπογραφεί από τον ΣΕΤΠ.
  • Ότι μπορεί οι κυβερνητικές εφημερίδες να πανηγυρίζουν για τη δράση του συλλόγου και με πρωτοσέλιδα, θέλοντας να προπαγανδίσουν ότι το Υπ.Εργασίας είναι πλέον στο πλευρό του εργαζόμενου, όμως η πραγματικότητα τις διαψεύδει.
  • Ότι ένα σωματείο που ενώ είναι στα λόγια υπέρ της ενοποίησης συλλόγων δε μπορεί να την υπονομεύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο καλώντας ανοιχτά τους συναδέλφους να ξεγραφτούν από τους άλλους συλλόγους, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δε θα αμφισβητηθούν οι υφιστάμενες ηγεσίες αυτών των σωματείων.
  • Ότι ο σύλλογος αν κόπτεται για την Επιχειρησιακή Σύμβαση, μπορεί να μην κρύβεται πίσω από τη μη αντιπροσωπευτικότητα, (όπως υπονόμευσε πρόπερσι την προσπάθεια υπογραφής σύμβασης από τον ΣΕΤΑΠ), αλλά να παρέμβει με την επίσημη και προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθούν κι άλλοι σύλλογοι (π.χ. ΜΑ-ΘΡΑ), και να κινητοποιήσει συναδέλφους να υποστηρίξουν την πρότασή του.
  • Ότι, για παράδειγμα, τον τρέχοντα μήνα Μάη τα κορυφαία ζητήματα που έπρεπε να καταπιαστεί το Διοικητικό Συμβούλιο είναι: – η μαζικότητα και συμμετοχή σε αυτή τη Συνέλευση (με περιοδείες, αφίσες, mails, τηλέφωνα κλπ όλες τις προηγούμενες εβδομάδες) – η επιτυχία της απεργίας στις 17/5 (με την κυβέρνηση να κλείνει την αξιολόγηση μειώνοντας μισθούς-συντάξεις, καταργώντας Κυρ.αργία, με «αντίμετρα» υπέρ των επιχειρ.ομίλων κλπ) όπου πρέπει η συμμετοχή των συναδέλφων να είναι μαζική και αποφασιστική, κυρίως όσων θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά το βήμα.
  • Ότι τελικά στο ερώτημα «Ποιος κερδίζει από την δράση ενός συλλόγου;: οι εργαζόμενοι ή η Τράπεζα;» δε μπορεί ποτέ η απάντηση να είναι … ο σύλλογος.

Υπερασπιζόμαστε – διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕΥΤΠΕ

www.ametkyprou.blogspot.com

επικοινωνία:

Αθήνα, Δημ.Τζιώκας εσ. 80620

Θεσ/νίκη, Απ.Μαντούδης εσ. 35089