ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…

Το Αγωνιστικό Μέτωπο ιδρύθηκε το 2013, αμέσως μετά τις συγχωνεύσεις/ εξαγορές από την τράπεζα Πειραιώς, της Αγροτικής, της Κύπρου, της Cyprus Popular Bank (πρωην MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ), της Millennium Bank, της Γενικής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας.
Είναι συνέχεια των παρατάξεων  ΕΣΑΚ Αγροτικής Τράπεζας- Αγωνιστικό Μέτωπο Πειραιώς- Αγωνιστικό Μέτωπο πρώην Τράπεζας Κύπρου- ΕΣΑΚ πρώην Μακεδονίας Θράκης-Αγωνιστική Συνεργασία στην MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ-  Ανανεωτική σ.κ. Γενικής.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο αγωνιστικές δυνάμεις του  συνδικαλιστικού κινήματος στον Όμιλο Πειραιώς.
Παλεύουμε αταλάντευτα για την Ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο Πειραιώς και την κινητοποίησή των εργαζόμενων σ’ αυτόν, σε  αγωνιστική κατεύθυνση, σε συντονισμένη πάλη με τις ταξικές δυνάμεις του Κλάδου μας. αλλά και με τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του, την αντιλαϊκή πολιτική.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην Πειραιώς για τα συμφέροντά τους συνδέεται άμεσα με την ισχυροποίηση του Αγωνιστικού Μετώπου.